https://www.namasha.com/v/ZhNaHpov
راهکارهایی وجود دارد که رعایت آنها می تواند عملکرد کبد را بهبود بخشد و نشریه "هندوستان تایمز" در مطلبی به برخی از آنها اشاره کرده است:
- خودداری از مصرف گلوتن، لبنیات و گوشت: هضم این مواد خوراکی سخت است و به همین دلیل بهتر است که از مصرف آنها خودداری شود. هنگامیکه کبد عملکرد ضعیفی دارد حتی لازم است از مصرف غذای خام نیز اجتناب شود. علاوه بر این، مصرف غذاهای سرخ شده، فراوری شده، مواد غذایی آماده و حاوی مواد قندی توصیه نمی شود. بهتر است انواعی از مواد خوراکی در رژیم غذایی گنجانده شود که هضم آنها راحت است.
- خودداری از مصرف مواد الکلی و کافئین: مصرف الکل و نوشیدنی های حاوی کافئین مانند چای و قهوه می تواند باعث التهاب بیشتر کبد شود به همین دلیل مصرف دمنوش های گیاهی توصیه می شود.
- مصرف میزان کافی آب: آب نقش بسیار مهمی در بهبود متابولیسم بدن دارد. عدم مصرف آب کافی باعث می شود تجزیه مولکول های غذایی به منظور جذب بهتر آنها به دشواری انجام شود.
- مصرف وعده های غذایی در زمان مشخص: عدم توجه به مصرف به موقع وعده های غذایی یکی از دلایل اصلی کبد چرب در جوانان است.
- مشخص کردن برنامه خواب: تنظیم برنامه خواب حائز اهمیت است چرا که خوابیدن در یک ساعت مشخص باعث بهبود سوخت و ساز در بدن می شود، تعادل هورمونی را حفظ کرده، به متعادل کردن وزن کمک می کند و میزان استرس را نیز کاهش می دهد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از اسپوتنیک، سولوماتینا یک متخصص روس در مقاله ای مینویسد که خوردن سیب زمینی با گوشت هضم را مشکل میکند. حتی ترکیبات غذایی آشنا میتوانند باعث ناراحتی در معده شود.
النا سولوماتینا ، متخصص تغذیه میگوید که رژیم غذایی ناسالم چه عواملی را می تواند به دنبال داشته باشد.
گوشت با سیب زمینی، گوجه فرنگی با خیار، قهوه با شیر، آنچنان ترکیب خوبی نیستند. کسی فکر نمیکند، که چنین ترکیبات غذایی رایج و آشنا می تواند برای هضم مضر باشد.
با این حال، بسیاری از مردم پس از خوردن ترکیب این غذاها ناراحتی معده را تجربه میکنند و دقیقاً به دلیل ناسازگاری برخی از غذاهای آشنا یا مواد تشکیل دهنده آنها، با اختلالاتی در کار دستگاه گوارش مواجه می شوند.
او گفت: بسیاری از مردم گوشت با سیب زمینی یا ماکارونی را نمی توانند هضم کنند. یک توجیه برای این امر وجود دارد. گوشت، محصولی است که در معده هضم می شود، نیاز به اسید کلریدریک دارد اما غذاهای نشاسته ای در معده هیچ واکنشی بر روی آنها انجام نمی شود، هضم چنین غذاهایی عمدتا در روده رخ می دهد. به همین دلیل، افرادی هستند که پیراشکی گوشت و سیب زمینی برای آنها منع مصرف دارد.
او ادامه داد: برخی از سبزیجات با دیگر مواد غذایی در معده مخلوط نمی شوند؛ برای مثال، از سالاد گوجه فرنگی و خیار بیش از حد استفاده نکنید.
این متخصص تغذیه همچنین نوشیدن زیاد قهوه با شیر را به دلیل ویژگی های ترکیب شیمیایی این محصولات توصیه نمیکند. البته با نوشیدن یک فنجان قهوه و شیر، عارضه ای ایجاد نمیشود اما اگر در مقدار زیاد از ترکیب قهوه و شیر استفاده کنید، پیوند قوی بین پروتئین های شیر به وجود می آید و این امر هضم غذا را پیچیده می کند
وقوع پدیده شکاف در زمین از چندین سال قبل
دکتر
محمدحسین رامشت، استاد جغرافیای طبیعی دانشگاه اصفهان درباره فرونشست زمین و
ایجاد شکافهای چند ده کیلومتری در اصفهان به خبرنگار «جوان» میگوید:
«پدیده فرونشست، پدیدهای غیرقابل انکار است و شکافی که در روی زمین براثر
آن ایجاد میشود نیز هر چند سال اتفاق میافتد، اما مطالعات و پژوهشهای
جدید ما نشان میدهد که شکافهای ایجاد شده در فیلمهای منتشر شده اخیر از
اصفهان به واسطه برداشت از آبهای زیرزمینی نبودهاست.»
او ادامه
میدهد: «از نظر تاریخی در شهرهایی مانند یزد و کرمان، شکافهایی از چند
صد سال قبل نیز وجود داشتهاست. یعنی در چند صد سال قبل مسئلهای به عنوان
برداشت بیرویه آب اصلاً مطرح نبوده و چاههای عمیق هم وجود نداشته که از
زیرزمین آب برداشت کنند، اما پدیده شکاف در زمین در سالها قبل نیز اتفاق
میافتاده است.»
رامشت با بیان اینکه مطالعات نشان میدهد پایین آمدن
دشتها و بالا رفتن کوهها، پدیدهای طبیعی است، اظهار میدارد: «حدود ۱۵
سال است که در ایران مطالعاتی صورت گرفتهاست که مبدع آن نیز آقای محمد
شریفی کیا بودهاند و اصطلاحاً به آن، تداخلسنجی موجی میگویند. در این
مطالعات، تصاویر راداری را میگیرند و سال به سال با هم مقایسه میکنند که
میتواند تا حدود یک سانت در سال جابهجایی پوسته زمین را نشان دهد؛ این
جابهجایی میتواند به سمت بالا یا به سمت پایین و به اصطلاح فرونشست باشد
یا به صورت افقی تغییر کند؛ بیش از ۶۰۰ دشت در ایران وجود دارد که طبق همین
تداخلسنجی موجی مشخص شده که همه آنها فرونشست دارند؛ چه آنهایی که از
نظر بیلان آب منفی هستند، چه آنهایی که متعادل هستند و چه آنهایی که
بیلان آب مثبت دارند. همین مطالعات در کوهها نیز انجام شدهاست و نشان
داده که کوهها هر سال در حال ارتفاع گرفتن و بالا آمدن هستند، برای مثال
زاگرس در سال ۲۰ سانت بالا میآید.»
به عقیده این استاد دانشگاه
جغرافیایی تحرکات پوسته زمین همیشه اتفاق میافتد که گاهی منجر به شکاف
میشود و متأسفانه افرادی که روی زمینها مطالعه کردهاند، توجهی به دشتها
و اطراف آن نداشتهاند و اظهارنظرات غیرعلمی میدهند.
او به مطالعه
دیگری که انجامشده و نشان میدهد پدیده شکاف در اصفهان ارتباطی با برداشت
آبهای زیرزمینی ندارد نیز اشاره میکند و میگوید: «یک مطالعه دیگری انجام
شده که آزمایشگاهی است؛ در این آزمایش، دشت را شبیهسازی کردند که دارای
سفرهای پر از آب بودهاست، پس از آن در محیط آزمایشگاهی آب را با پمپ
تخلیه کردند و دیدند که در سطح آن بعد از برداشت آب یک نوع شکستهایی ایجاد
شدهاست که چندوجهی میباشد. در آزمایشی دیگر همان دشت را در حالتی که
تحرک داشت و دچار فرونشست شد، بررسی کردند؛ نتیجه این شد که الگوی شکاف
زمین در این مدل با الگوی شکست زمین در مدل اول کاملاً متفاوت بوده و
اصطلاحاً میگویند پترن هر کدام، حالت خاصی دارد. در نتیجه شکافهای ایجاد
شده در اصفهان که اخیراً از آن فیلم و عکس منتشر شده نشان میدهد ناشی از
فرونشست و تحرکات پوسته زمین بودهاست نه در اثر برداشت آب زیرزمینی و به
عقیده من آن دسته از افرادی که این مسئله را به آب ربط میدهند دلایل علمی
کافی ندارند.»