راهکارهایی وجود دارد که رعایت آنها می تواند عملکرد کبد را بهبود بخشد و نشریه "هندوستان تایمز" در مطلبی به برخی از آنها اشاره کرده است:
- خودداری از مصرف گلوتن، لبنیات و گوشت: هضم این مواد خوراکی سخت است و به همین دلیل بهتر است که از مصرف آنها خودداری شود. هنگامیکه کبد عملکرد ضعیفی دارد حتی لازم است از مصرف غذای خام نیز اجتناب شود. علاوه بر این، مصرف غذاهای سرخ شده، فراوری شده، مواد غذایی آماده و حاوی مواد قندی توصیه نمی شود. بهتر است انواعی از مواد خوراکی در رژیم غذایی گنجانده شود که هضم آنها راحت است.
- خودداری از مصرف مواد الکلی و کافئین: مصرف الکل و نوشیدنی های حاوی کافئین مانند چای و قهوه می تواند باعث التهاب بیشتر کبد شود به همین دلیل مصرف دمنوش های گیاهی توصیه می شود.
- مصرف میزان کافی آب: آب نقش بسیار مهمی در بهبود متابولیسم بدن دارد. عدم مصرف آب کافی باعث می شود تجزیه مولکول های غذایی به منظور جذب بهتر آنها به دشواری انجام شود.
- مصرف وعده های غذایی در زمان مشخص: عدم توجه به مصرف به موقع وعده های غذایی یکی از دلایل اصلی کبد چرب در جوانان است.
- مشخص کردن برنامه خواب: تنظیم برنامه خواب حائز اهمیت است چرا که خوابیدن در یک ساعت مشخص باعث بهبود سوخت و ساز در بدن می شود، تعادل هورمونی را حفظ کرده، به متعادل کردن وزن کمک می کند و میزان استرس را نیز کاهش می دهد.
بسیار مفید 👌💜