خواص زردآلو: تمام فواید این میوه خوشمزه را بدانید
خواص زردآلو
زردآلو میوهای کوهستانی شیرین با طبیعتی سرد و تر است که در ییلاقات به عمل میآید. زردآلو برای پوست و زیبایی مو و درمان بیماریهای داخلی بسیار مؤثر است. خواص و فواید میوه و هستهی زردآلو را در این مقاله با تمام جزییات بخوانید.
ارزش غذایی زردآلو بسیار بالا است. این میوه مقدار زیادی قند طبیعی در خود دارد که باعث هضم راحتتر میشود. همچنین این میوه مقوی و خوشمزه از ویتامینهای A، C و گروه B سرشار است و شامل مواد معدنی مختلفی ازجمله کلسیم، فسفر، گوگرد، منیزیم، پتاسیم، سدیم و مقدار کمی آهن، مس و روی نیز میشود.
با بازار روز ایرانیان همراه باشید.
خواص زردآلو
فواید زردآلو برای سلامتی شامل: درمان سوءهاضمه، گوشدرد، یبوست، تب، بیماریهای پوستی، سرطان و کمخونی است. همچنین روغن زردآلو برای درمان عضلات بیماران و ترمیم زخمها مفید است.
زردآلو برای مراقبت از پوست بهخصوص برای زنان بسیار تاثیرگزار است و به همین دلیل این ماده در ساخت لوازم آرایشی و مراقبت از پوست مورداستفاده قرار میگیرد.
زردآلو برای سلامتی قلب مفید است و سطح کلسترول خون را کاهش میدهد.
روغن زردآلو نیز مزایای زیادی دارد. نام علمی زردآلو به زبان ارمنی است. به همین دلیل اکثر دانشمندان باور دارند که منشأ پیدایش زردآلو ارمنستان است. اما زردآلو در کشورهای یونان و رم باستان نیز یافت میشد و عدهای ادعا میکنند که اولین کشت این میوه خوشمزه حدود ۳۰۰۰ سال قبل در هند بوده است.
در پایین به موارد مهمی از خواص زردآلو اشاره میکنیم
ارزش غذایی زردآلو
مزایای زردآلو به خاطر محتوای ارزشمند آن همچون ویتامینهای A، C، K ، E و نیاسین بسیار بالا است. همچنین مواد دیگری همچون پتاسیم، منگنز، مس، منیزیم و فسفر در زردآلو یافت میشود. این میوه خوشمزه سرشار از فیبر غذایی است که برای سلامتی بدن بسیار مفید است.
درمان یبوست با زردآلو:
همانطور که در بالا اشاره کردیم زردآلو منبعی سرشار از فیبر است. بنابراین میتواند اجابت مزاج را بهبود بخشد. توصیه میشود بیمارانی که بهطور مداوم از یبوست رنج میبرند از این میوه استفاده کنند زیرا خاصیت ملین کنندگی دارد. فیبر موجود در زردآلو به انتقال راحتتر مواد قابل دفع از بدن به سمت رودهها کمک میکند.
سلامت و استحکام استخوانها یکی دیگر از خواص زردآلو:
مصرف زردآلو به دلیل دارا بودن مواد معدنی ارزشمند و مهم برای سلامتی و رشد استخوانها بسیار مفید است. مواد معدنی کلسیم، فسفر، منگنز، آهن و مس نقش بسیار اساسی در ایجاد و استحکام استخوان و حفظ سلامت آن دارند. پس خوردن زردآلو این اطمینان را میدهد که استخوانهای سالمی داشته باشید و از بروز شرایطی نظیر پوکی استخوان شما را دور میکند.
خواص زردآلو: سلامت قلب
بهترین روش برای محافظت از قلب و جلوگیری از بروز بیماریهای مختلفی همچون حملات قلبی، سکته و تصلب شرایین مصرف زردآلو است. مقادیر بالای ویتامین C موجود در زردآلو و نیز وجود پتاسیم و فیبر غذایی در آن باعث سلامت سیستم قلبی و عروقی میشود.
ویتامین C قلب را از وجود رادیکالهای آزاد محافظت میکند. پتاسیم نیز میتواند فشارخون را پایین بیاورد. وجود فیبر غذایی در زردآلو نیز از تجمع کلسترول اضافی بر روی دیوارههای رگهای خونی جلوگیری میکند. همه این موارد با کمک یکدیگر باعث سلامت قلب و بهبود شرایط آن خواهند شد.
متعادل کردن سطح مایعات و متابولیسم با مصرف زردآلو:
سطح مایعات در بدن عموماً به دو ماده یعنی پتاسیم و سدیم بستگی دارد. پس مقدار بالای پتاسیم در زردآلو به متعادل کردن سطح مایعات در بدن کمک میکند و انرژی بدن را بهصورت مساوی در میان همه اندامها و عضلات بدن تقسیم میکند.
همچنین با حفظ سطح الکترولیتها بدن شما انرژی بیشتری خواهد داشت.
بهبود گوشدرد از دیگر خواص زردآلو:
زردآلو برای گوشدرد تسکیندهنده است. هرچند مکانیسم این عمل هنوز مشخص نیست. اما تجربه نشان داده استفاده از زردآلو برای گوشدرد یک عامل تسکیندهنده است. دانشمندان بر این باورند که مواد آنتیاکسیدانی موجود در زردآلو میتواند چنین نتایجی داشته باشد. ریختن چند قطره از آن در گوش میتواند یک درمان سریع برای دردهای ناشی از عفونت باشد.
خواص زردآلو: تببر بودن
معمولاً برای بیمارانی که از تب رنج میبرند آب زردآلو توصیه میشود. این ماده مواد معدنی، ویتامینها، کالریها و آب موردنیاز بدن را تأمین میکند. همچنین زردآلو قادر است سموم را از اندامهای مختلف بدن دفع نماید. برخی از افراد از زردآلوی بخار دیده برای کاهش تب بیمار استفاده میکنند.
در این روش، زردآلو بهعنوان یک ماده تسکیندهنده و ضدالتهاب عمل میکند و دمای سطح دمای بدن را کاهش میدهد.
خواص زردآلو در رفع اختلالات پوستی:
برای مراقبت از پوست مصرف زردآلو بسیار مفید خواهد بود. این ماده بهسرعت جذب پوست میشود و بعد از تاثیرگزاری، پوست دیگر چرب نخواهد بود. همچنین زردآلو تنها برای نرمی و درخشندگی پوست مورداستفاده نیست بلکه این میوه به درمان بیماریهای مختلف پوستی مانند اگزما و خارش نیز کمک میکند و دلیل آن وجود ترکیبات آنتیاکسیدان موجود در زردآلو است.
زردآلو میتواند ۶۰ درصد از نیاز بدن به ویتامین A را رفع کند که به داشتن پوستی سالمتر کمک میکند و حاوی انتی اکسیدانهایی است که پوست را در برابر رادیکالهای آزاد محفوظ نگه میدارد.
نکته: رادیکالهای آزاد به از بین رفتن پوست و ایجاد نشانههای پیری در صورت منجر میشوند.
زردآلو و تأثیر آن در کمخونی:
وجود آهن و مس در زردآلو میتواند به درمان کمخونی کمک کند. کمخونی در اصل فقر آهن در بدن است و نشانههای آن مواردی همچون ضعف، سبکی سر، خستگی، مشکلات گوارشی و عملکرد ضعیف متابولیسم است. کمبود گلبولهای قرمز خون، باعث میشود بدن نتواند اکسیژن موردنیاز خود بهراحتی تأمین کند. طبیعتاً اندامهای بدن نیز نیروی کافی برای انجام کار ندارند.
آهن بخش مهم تشکیلدهنده گلبولهای قرمز است و مس نیز در این فرایند حاضر است. درواقع هردوی این مواد معدنی در زردآلو وجود دارند و میتوانند گلبولهای قرمز را سریعتر تشکیل دهند.
خواص زردآلو در درمان سرطان:
دانه زردآلو برای درمان سرطان مفید است. وجود کاروتنوئیدها و از سوی دیگر ترکیبات آنتیاکسیدانهایی که در زردآلو وجود دارد به درمان سرطان کمک میکند، همچنین این میوه به محافظت از بدن در برابر آنتیاکسیدانها نیز کمک کند.
نکته: رادیکالهای آزاد محصول فرعی و خطرناک متابولیسم سلولی هستند و باعث تغییر در سلولهای سالم DNA و تبدیل آنها به سلولهای سرطانی میشوند.
زردآلو و درمان آسم:
محققان بر این باورند که روغن زردآلو خاصیتی ضد آسمی دارد و میتواند در درمان این بیماری مؤثر واقع شود. این میوه میتواند به کاهش استرس و فشار موجود در ریهها کمک کند. درنتیجه میتواند از بروز حملات آسم جلوگیری کند.
مضرات مصرف زردآلو چیست؟
افراد سالخورده و کودکان باید از مصرف زیاد آن خودداری کنند. زردآلو را باید همیشه قبل از غذا و همراه با هسته آن مصرف کرد زیرا هسته زردآلو ضد نفخ است و هضم آن را آن آسان میکند.
کسانی که ناراحتی کبدی دارند، باید در مصرف زردآلو دقت کنند و کممصرف کنند.
در صورت مصرف زیاد زردآلو امکان ایجاد لکهای سفید پوستی وجود دارد.
طبع زردآلو ازنظر طب سنتی سرد و تر است پس به همین دلیل برای سردمزاجان زیانآور است.
زردآلو را ناشتا و با معده خالی هرگز نخورید!؛ باعث دلپیچه میشود.
بعد از غذاهای سنگین زردآلو نخورید.
بعد از خوردن زردآلو با آب سرد استحمام نکنید و آب سرد ننوشید، باعث نفخ معده میشود.
بعد از خوردن اگر دچار سنگینی و نفخ شدید، مقداری زیرِ دم کنید و یا مقداری عرق زیره یا عرق نعنا بخورید.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.