به موزه علوم طبیعی خوش آمدید

دیدنی ها - راه سلامت-زندگی بهتر

به موزه علوم طبیعی خوش آمدید

دیدنی ها - راه سلامت-زندگی بهتر

تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران
آخرین نظرات
  • ۳۰ تیر ۹۸، ۱۷:۴۳ - نسیم
    عالی
  • ۳۰ تیر ۹۸، ۱۷:۴۳ - سارا
    عالی

۷ مطلب در مرداد ۱۳۹۸ ثبت شده است

شهرهای مختلف ایران لقب‌های متنوعی دارند که در این گزارش برایتان نام خواهیم برد.

به گزارش «تابناک» به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، ایران چهارفصل ما مملو از مکان‌های دیدنی و شهر‌های زیبایی است که سفر به آن‌ها می‌تواند تا سالیان متمادی ادامه داشته باشد اما فارغ از ظرفیت‌های گردشگری، چشم‌انداز‌های طبیعی و سایت‌های باستانی، شهر‌های مختلف ایران لقب‌های متنوعی دارند که در زیر به شما معرفی کرده‌ایم؛ از شهر بدون گدا گرفته تا پایتخت بهارنارنج و شهر می‌ناب و انگور.

برای آشنایی با با لقب شهر‌های مختلف ایران تا انتهای مطلب همراهمان باشید.

ایلام: عروس زاگرس

مسجدسلیمان: شهر اولین‌ها، به سبب وجود اولین چاه خاورمیانه، اولین باشگاه‌های ورزشی و سایر موارد عصر جدید

شیراز : پایتخت فرهنگ و ادب ایران

بابل: پایتخت بهارنارنج ایران

قائمشهر: قطب ورزش ایران

تبریز: شهر بدون گدا

یاسوج: پایتخت طبیعت ایران

اصفهان: شهر شهیدان، نصف جهان، شهر گنبدهای فیروزه ای، پایتخت سنگ، پایتخت صنایع دستی جهان

کرج: ایران کوچک

لالجین: پایتخت سفال و سرامیک ایران

مشهد: پایتخت معنوی ایران

نیشابور: ابرشهر، دمشق کوچک، پایدارترین شهر ایران، شهر فیروزه

سبزوار: دیار سربداران، پایتخت نثر فارسی، پایتخت اولین حکومت شیعه اثنی عشری در ایران، مهد هندبال ایران، شهر دیرینه‌های پایدار و دانشوران بیدار

همدان: پایتخت تاریخ وتمدن ایران

هندیجان: سرزمین آب و لنج‌ها، سرزمین ماهیان و شهر همزیستی انسان و دریا

تویسرکان: بهشت غرب ایران، شهر گردو

بروجرد: شهر فرزانگان، دارالسرور، پاریس کوچک ایران

میمه: شهر انگور

کاشان: دارالمومنین ، شهر گل و گلاب

گرگان: شهرطلای سفیدپ

ورزنه: شهر فرشته‌ها، شهر کبوتران سفید

لواسان: بورلی هیلز ایران، سوئیس ایران

یزد: دارالعباده، دارالاسلام، شهر بادگیرها، شهر دوچرخه‌ها، شهر قنات و قنوت و قناعت

دزفول: موزه آجری ایران

هرمز: جزیره رنگین کمان

محلات: هلند ایران

فریدونشهر: سوئیس ایران

مراغه: پایتخت نجوم ایران

نجف آباد: شهر شهادت

لاهیجان: عروس گیلان

لرستان: سرزمین گیسوان آبی، آبشارها

گرمسار: جزیره اقوام، شهر خورشید تابان

کلیبر: سرزمین صخره ها

قشم: سرزمین عجایب هفتگانه

دلیجان: شهر ایزوگام

کیش: مروارید خلیج فارس، نگین خلیج فارس

کوهرنگ: شهر برف و بوران

فیروزه: استانبول کوچک

قزوین: پایتخت خوشنویسی ایران

جیرفت: هندوستان کوچک

اردکان: یونان کوچک، نگین کویر ایران، شهر گفتگو و لبخند

آبادان: برزیل ایران

بلداجی: شهر گز

رشت: شهر باران

پارس اباد: مهد کشاورزی

شهرکرد: بام ایران

بندرعباس: پایتخت حمل و نقل

کرمان : دیار کریمان، بهشت معادن

اراک: پایتخت صنعتی ایران

خمینی شهر : حسینیه ایران

رامسر: عروس شهر های ایران

اردبیل: دارالارشاد

https://www.tabnak.ir/fa/news/919411

خواص زردآلو: تمام فواید این میوه خوشمزه را بدانید

خواص زردآلو

زردآلو میوه‌ای کوهستانی شیرین با طبیعتی سرد و تر است که در ییلاقات به عمل می‌آید. زردآلو برای پوست و زیبایی مو و درمان بیماری‌های داخلی بسیار مؤثر است. خواص و فواید میوه و هسته‌ی زردآلو را در این مقاله با تمام جزییات بخوانید.

ارزش غذایی زردآلو بسیار بالا است. این میوه مقدار زیادی قند طبیعی در خود دارد که باعث هضم راحت‌تر می‌شود. همچنین این میوه مقوی و خوشمزه از ویتامین‌های A، C و گروه B سرشار است و شامل مواد معدنی مختلفی ازجمله کلسیم، فسفر، گوگرد، منیزیم، پتاسیم، سدیم و مقدار کمی آهن، مس و روی نیز می‌شود.

با بازار روز ایرانیان همراه باشید.

خواص زردآلو

فواید زردآلو برای سلامتی شامل: درمان سوءهاضمه، گوش‌درد، یبوست، تب، بیماری‌های پوستی، سرطان و کم‌خونی است. همچنین روغن زردآلو برای درمان عضلات بیماران و ترمیم زخم‌ها مفید است.

زردآلو برای مراقبت از پوست به‌خصوص برای زنان بسیار تاثیرگزار است و به همین دلیل این ماده در ساخت لوازم آرایشی و مراقبت از پوست مورداستفاده قرار می‌گیرد.

زردآلو برای سلامتی قلب مفید است و سطح کلسترول خون را کاهش می‌دهد.

روغن زردآلو نیز مزایای زیادی دارد. نام علمی زردآلو به زبان ارمنی است. به همین دلیل اکثر دانشمندان باور دارند که منشأ پیدایش زردآلو ارمنستان است. اما زردآلو در کشورهای یونان و رم باستان نیز یافت می‌شد و عده‌ای ادعا می‌کنند که اولین کشت این میوه خوشمزه حدود ۳۰۰۰ سال قبل در هند بوده است.

 

در پایین به موارد مهمی از خواص زرد‌آلو اشاره می‌کنیم

ارزش غذایی زردآلو

مزایای زردآلو به خاطر محتوای ارزشمند آن همچون ویتامین‌های A، C، K ، E و نیاسین بسیار بالا است. همچنین مواد دیگری همچون پتاسیم، منگنز، مس، منیزیم و فسفر در زردآلو یافت می‌شود. این میوه خوشمزه سرشار از فیبر غذایی است که برای سلامتی بدن بسیار مفید است.

درمان یبوست با زردآلو:

همانطور که در بالا اشاره کردیم زردآلو منبعی سرشار از فیبر است. بنابراین می‌تواند اجابت مزاج را بهبود بخشد. توصیه می‌شود بیمارانی که به‌طور مداوم از یبوست رنج می‌برند از این میوه استفاده کنند زیرا خاصیت ملین کنندگی دارد. فیبر موجود در زردآلو به انتقال راحت‌تر مواد قابل دفع از بدن به سمت روده‌ها کمک می‌کند.

سلامت و استحکام استخوان‌ها یکی دیگر از خواص زردآلو:

مصرف زردآلو به دلیل دارا بودن مواد معدنی ارزشمند و مهم برای سلامتی و رشد استخوان‌ها بسیار مفید است. مواد معدنی کلسیم، فسفر، منگنز، آهن و مس نقش بسیار اساسی در ایجاد و استحکام استخوان و حفظ سلامت آن دارند. پس خوردن زردآلو این اطمینان را می‌دهد که استخوان‌های سالمی داشته باشید و از بروز شرایطی نظیر پوکی استخوان شما را دور می‌کند.

خواص زردآلو: سلامت قلب

بهترین روش برای محافظت از قلب و جلوگیری از بروز بیماری‌های مختلفی همچون حملات قلبی، سکته و تصلب شرایین مصرف زردآلو است. مقادیر بالای ویتامین C موجود در زردآلو و نیز وجود پتاسیم و فیبر غذایی در آن باعث سلامت سیستم قلبی و عروقی می‌شود.

ویتامین C قلب را از وجود رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند. پتاسیم نیز می‌تواند فشارخون را پایین بیاورد. وجود فیبر غذایی در زردآلو نیز از تجمع کلسترول اضافی بر روی دیواره‌های رگ‌های خونی جلوگیری می‌کند. همه این موارد با کمک یکدیگر باعث سلامت قلب و بهبود شرایط آن خواهند شد.

خواص زردآلو

متعادل کردن سطح مایعات و متابولیسم با مصرف زردآلو:

سطح مایعات در بدن عموماً به دو ماده یعنی پتاسیم و سدیم بستگی دارد. پس مقدار بالای پتاسیم در زردآلو به متعادل کردن سطح مایعات در بدن کمک می‌کند و انرژی بدن را به‌صورت مساوی در میان همه اندام‌ها و عضلات بدن تقسیم می‌کند.

همچنین با حفظ سطح الکترولیت‌ها بدن شما انرژی بیشتری خواهد داشت.

بهبود گوش‌درد از دیگر خواص زردآلو:

زردآلو برای گوش‌درد تسکین‌دهنده است. هرچند مکانیسم این عمل هنوز مشخص نیست. اما تجربه نشان داده استفاده از زردآلو برای گوش‌درد یک عامل تسکین‌دهنده است. دانشمندان بر این باورند که مواد آنتی‌اکسیدانی موجود در زردآلو می‌تواند چنین نتایجی داشته باشد. ریختن چند قطره از آن در گوش می‌تواند یک درمان سریع برای دردهای ناشی از عفونت باشد.

خواص زردآلو: تب‌بر بودن

معمولاً برای بیمارانی که از تب رنج می‌برند آب زردآلو توصیه می‌شود. این ماده مواد معدنی، ویتامین‌ها، کالری‌ها و آب موردنیاز بدن را تأمین می‌کند. همچنین زردآلو قادر است سموم را از اندام‌های مختلف بدن دفع نماید. برخی از افراد از زردآلوی بخار دیده برای کاهش تب بیمار استفاده می‌کنند.

در این روش، زردآلو به‌عنوان یک ماده تسکین‌دهنده و ضدالتهاب عمل می‌کند و دمای سطح دمای بدن را کاهش می‌دهد.

خواص زردآلو در رفع اختلالات پوستی:

برای مراقبت از پوست مصرف زردآلو بسیار مفید خواهد بود. این ماده به‌سرعت جذب پوست می‌شود و بعد از تاثیرگزاری، پوست دیگر چرب نخواهد بود. همچنین زردآلو تنها برای نرمی و درخشندگی پوست مورداستفاده نیست بلکه این میوه به درمان بیماری‌های مختلف پوستی مانند اگزما و خارش نیز کمک می‌کند و دلیل آن وجود ترکیبات آنتی‌اکسیدان موجود در زردآلو است.

زردآلو می‌تواند ۶۰ درصد از نیاز بدن به ویتامین A را رفع کند که به داشتن پوستی سالم‌تر کمک می‌کند و حاوی انتی اکسیدان‌هایی است که پوست را در برابر رادیکال‌های آزاد محفوظ نگه می‌دارد.

نکته: رادیکال‌های آزاد به از بین رفتن پوست و ایجاد نشانه‌های پیری در صورت منجر می‌شوند.

زردآلو و تأثیر آن در کم‌خونی:

وجود آهن و مس در زردآلو می‌تواند به درمان کم‌خونی کمک کند. کم‌خونی در اصل فقر آهن در بدن است و نشانه‌های آن مواردی همچون ضعف، سبکی سر، خستگی، مشکلات گوارشی و عملکرد ضعیف متابولیسم است. کمبود گلبول‌های قرمز خون، باعث می‌شود بدن نتواند اکسیژن موردنیاز خود به‌راحتی تأمین کند. طبیعتاً اندام‌های بدن نیز نیروی کافی برای انجام کار ندارند.

آهن بخش مهم تشکیل‌دهنده گلبول‌های قرمز است و مس نیز در این فرایند حاضر است. درواقع هردوی این مواد معدنی در زردآلو وجود دارند و می‌توانند گلبول‌های قرمز را سریع‌تر تشکیل دهند.

خواص زردآلو در درمان سرطان:

دانه زردآلو برای درمان سرطان مفید است. وجود کاروتنوئیدها و از سوی دیگر ترکیبات آنتی‌اکسیدان‌هایی که در زردآلو وجود دارد به درمان سرطان کمک می‌کند، همچنین این میوه به محافظت از بدن در برابر آنتی‌اکسیدان‌ها نیز کمک کند.

نکته: رادیکال‌های آزاد محصول فرعی و خطرناک متابولیسم سلولی هستند و باعث تغییر در سلول‌های سالم DNA و تبدیل آن‌ها به سلول‌های سرطانی می‌شوند.

زردآلو و درمان آسم:

محققان بر این باورند که روغن زردآلو خاصیتی ضد آسمی دارد و می‌تواند در درمان این بیماری مؤثر واقع شود. این میوه می‌تواند به کاهش استرس و فشار موجود در ریه‌ها کمک کند. درنتیجه می‌تواند از بروز حملات آسم جلوگیری کند.

فواید زردآلو

مضرات مصرف زردآلو چیست؟

  • افراد سالخورده و کودکان باید از مصرف زیاد آن خودداری کنند. زردآلو را باید همیشه قبل از غذا و همراه با هسته آن مصرف کرد زیرا هسته زردآلو ضد نفخ است و هضم آن را آن آسان می‌کند.

  • کسانی که ناراحتی کبدی دارند، باید در مصرف زردآلو دقت کنند و کم‌مصرف کنند.

  • در صورت مصرف زیاد زردآلو امکان ایجاد لک‌های سفید پوستی وجود دارد.

  • طبع زردآلو ازنظر طب سنتی سرد و تر است پس به همین دلیل برای سردمزاجان زیان‌آور است.

  • زردآلو را ناشتا و با معده خالی هرگز نخورید!؛ باعث دل‌پیچه می‌شود.

  • بعد از غذاهای سنگین زردآلو نخورید.

  • بعد از خوردن زردآلو با آب سرد استحمام نکنید و آب سرد ننوشید، باعث نفخ معده می‌شود.

  • بعد از خوردن اگر دچار سنگینی و نفخ شدید، مقداری زیرِ دم کنید و یا مقداری عرق زیره یا عرق نعنا بخورید.

منبع: خواص زردآلو

تبلیغ مصرف نمک دریا در فضای مجازی نادرست و منطبق بر اطلاعات غلط است

گروه سلامت الف،   3980525093

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی و خدمات بهداشتی‌درمانی آذربایجان‌غربی گفت: تبلیغ مصرف نمک دریا و استفاده از عبارت‌های به‌ظاهر بهداشتی در فضای مجازی بسیار نادرست و منطبق بر اطلاعات غلط است.

رسول انتظارمهدی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: برخی افراد با انتساب خود به حوزه طب سنتی در فضای مجازی، مصرف نمک یددار تصفیه شده را منع و مردم را به استفاده از نمک‌های تصفیه نشده فاقد ید استحصال شده حاشیه دریا تشویق می‌کنند.

وی اضافه کرد: این گروه بدون توجه به بدیهیات علوم پزشکی و تغذیه، نمک تصفیه شده یددار را نمک مصنوعی و غیر بهداشتی و نمک فاقد ید کافی و آلوده به انواع آلاینده های محیطی و حتی فلزات سنگین را نمک طبیعی می نامند و با تبلیغات گسترده موجبات سردرگمی جامعه و تشویش اذهان عمومی نسبت به نهادهای بهداشتی کشور شده اند.

وی بیان کرد: طبیعی خواندن نمک دریا و غیر طبیعی یا مصنوعی دانستن نمک‌هایی که از منابعی دیگر مانند معادن سنگ نمک به دست می‌آیند و تحت فرآیندهای سودمندی همچون تصفیه یا غنی‌سازی قرار می گیرند، فاقد هرگونه منطق علمی است.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علومپزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی با اشاره به ادعای برخی افراد مبنی بر اینکه نمک طبیعی حاوی عناصر مفیدی مثل منیزیم و پتاسیم و عاملی بازدارنده بوده و استفاده نکردن از این نمک، موجب اختلال شدید روانی، بیماری‌های عفونی، فشار خون، گرفتگی عروق، ناراحتی‌های کبدی، پوستی و سرطان می شود، اظهار کرد: بهترین منبع غذایی تامین منیزیم، پتاسیم و سایر املاح معدنی، سبزی‌ها و میوه‌ها، غلات و حبوبات است که مقدار مورد نیاز روزانه آنها هرگز با مصرف مقدار توصیه شده نمک /کمتر از ۵ گرم در روز/ تامین نخواهد شد.

انتظارمهدی گفت: نمک طبیعی حاوی انواع ناخالصی ها از جمله شن، ماسه، گچ، آهک، آلودگی های میکروبی و حتی فلزات سنگین با ظرفیت بالای سرطانزایی است که توسط آزمایشگاه کنترل غذا و داروی کشور نیز تایید شده است.

با پیدایش فضای مجازی، بسیاری از اطلاعات نادرست به ویژه در حوزه سلامت و بهداشت به میزان بسیار زیاد تبلیغ شده که بخش قابل توجهی از آنها، مبنای علمی ندارد.

https://www.alef.ir/news/3980525093.html

یک ترکیب شگفت انگیز: چای+زردچوبه+زنجبیل

کورکومین و جینجرول دو ماده فعال شناخته شده در چای زنجبیل زردچوبه هستند که از خواص ضد درد بهره می برند، از این رو، می توانند به تسکین درد در سراسر بدن کمک کنند.

زردچوبه به عنوان یک ادویه قرن هاست که در کشورهای آسیایی، از جمله هند، برای آشپزی مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین، این ماده غذایی به واسطه فواید سلامت خود نیز شناخته شده است.

یک ترکیب شگفت انگیز: چای+زردچوبه+زنجبیل

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "ارگانیک فکتس"، نوشیدن چای زردچوبه روشی ساده برای افزودن این ماده غذایی مفید به روتین زندگی روزانه محسوب می شود.

چای زنجبیل زردچوبه چیست؟

چای زنجبیل زردچوبه از دم کردن ریشه تازه زنجبیل و ریشه تازه زردچوبه در آب داغ تهیه می شود. زنجبیل و زردچوبه به واسطه آثار غذایی و دارویی خود به تنهایی نیز مورد استفاده قرار می گیرند. این دو، گیاهان دارویی قدرتمندی هستند که در جوامع آسیایی به صورت گسترده مورد استفاده قرار گرفته و به واسطه پژوهش های بسیاری که درباره فواید و مضرات آنها انجام شده است، طی سالیان اخیر شاهد روند افزایشی محبوبیت خود در سطح جهان نیز بوده اند.

ارزش غذایی چای زنجبیل زردچوبه

چای زنجیل زردچوبه یک نوشیدنی سالم، کم کالری و بدون کافئین است. این نوشیدنی فواید دارویی خود را از مواد زیر دریافت می کند:

زردچوبه: ریشه زردچوبه تازه حاوی ترکیبات زیست فعال به نام کورکومین است که از خواص ضد التهاب و آنتی اکسیدانی قوی برخوردار است. اگر به ریشه تازه زردچوبه دسترسی ندارید، پودر زردچوبه ارگانیک جایگزین خوبی برای آن است.

زنجبیل: جینجرول، ماده فعال موجود در زنجبیل از خواص ضد تهوع، ضد التهاب و ضد سرطان برخوردار است.

آبلیمو: آبلیموی تازه دارای سطوح بالای ویتامین C است که این آنتی اکسیدان قوی به تقویت سیستم ایمنی و بهبود شرایط پوست کمک می کند.

عسل: عسل سرشار از آنتی اکسیدان ها است که می تواند به کاهش فشار خون و بهبود سطوح کلسترول کمک کند.

فلفل سیاه: اندکی فلفل سیاه تمام آن چیزی است که برای رفع انسداد سینوس ها و تنظیم دستگاه گوارش نیاز دارید.

فواید چای زنجبیل زردچوبه

در ادامه با برخی فواید چای زنجبیل زردچوبه بیشتر آشنا می شویم:

محافظت از سلامت قلب

مطالعات متعدد نشان داده اند که عصاره های زنجبیل و زردچوبه توانایی کاهش سطوح کلسترول، در درجه نخست کلسترول بد (LDL) را دارند. کلسترول بد تا حد زیادی مسئول رسوب پلاک در سرخرگ ها و رگ های خونی است که می تواند خطر آترواسکلروز (تصلب شرایین) را افزایش داده و در نهایت خطر حملات قلبی و سکته های مغزی را افزایش دهد.

بهبود شناخت

ماهیت تقویت کنندگی مغز زنجبیل به خوبی مورد مطالعه قرار گرفته است و ترکیب منحصر به فرد آنتی اکسیدان های موجود در چای زنجبیل زردچوبه می تواند به تحریک فعالیت عصبی، افزایش تمرکز و کاهش رسوب پلاک بتا-آمیلوئید که می تواند به بیماری آلزایمر و زوال عقل منجر شود، کمک کند.

همچنین، مطالعات نشان داده اند که زنجبیل خواص ضد التهاب را ارائه می کند که می تواند استرس اکسیداتیو را کاهش دهد. استرس اکسیداتیو می تواند خطر ابتلا به بیماری های مزمن را افزایش دهد.

خواص ضد درد

کورکومین و جینجرول دو ماده فعال شناخته شده در چای زنجبیل زردچوبه هستند که از خواص ضد درد بهره می برند، از این رو، می توانند به تسکین درد در سراسر بدن کمک کنند. این افزون بر خواص ضد التهاب این چای است که می تواند به تسکین درد مفاصل و ناراحتی های دیگر در ماهیچه ها و بافت های بدن کمک کند. شواهد نشان می دهند که زردچوبه در تسکین درد مفاصل مرتبط با آرتریت موثر عمل می کند.

تقویت سیستم ایمنی

چای زنجبیل زردچوبه از خواص ضد میکروب، ضد باکتری، ضد قارچ و ضدعفونی کننده بهره می برد که آن را به گزینه ای عالی برای کمک به سیستم ایمنی بدن انسان تبدیل می کنند. اگر از سیستم ایمنی ضعیفی برخوردار هستید و به راحتی بیمار می شوید، این چای گیاهی ممکن است به بهبود این شرایط کمک کند. در کنار مقابله با سرفه، سرماخوردگی و احتقان، ترکیب مواد قدرتمند در چای زنجبیل زردچوبه به تسریع روند بهبودی و از بین بردن عفونت های زمینه ای کمک می کند.

مراقبت از پوست

زردچوبه اغلب برای درمان شرایط پوستی، به ویژه آکنه و مشکلات التهابی، مانند سوریازیس و اگزما استفاده می شود. جینجرول موجود در چای زنجبیل زردچوبه نیز یک ترکیب ضد باکتری و آنتی اکسیدانی عالی است که از پوست در برابر عفونت محافظت می کند و همچنین به رشد سلول های جدید و پیشگیری از بروز نشانه های پیری، مانند چین و چروک ها و لکه ها کمک می کند.

کمک به گوارش

زنجبیل از خواص ضد التهاب قوی برخوردار است که به تسکین شرایط معده، کاهش حالت تهوع، و تقویت گوارش سالم کمک می کند. این ماده غذایی می تواند حرکت پریستالتیک را تحریک کرده و کرامپ و نفخ را کاهش دهد که می تواند به از بین بردن علائم یبوست نیز کمک کند. چای زنجبیل زردچوبه می تواند به بهبود سندرم روده تحریک پذیر، کولیت زخمی، بیماری بازگشت اسید معده به مری، و حتی زخم های معده نیز کمک کند.

مدیریت دیابت

پژوهشی که در نشریه the British Journal of Nutrition منتشر شد، نشان داد که زنجبیل و زردچوبه توانایی تنظیم قند خون را دارند و در کنار یکدیگر حتی کارایی بیشتری برای مدیریت علائم دیابت دارند. با حفظ تعادل سطوح گلوکز و انسولین، چای زنجبیل زردچوبه از افزایش و افت ناگهانی و خطرناک قند خون که می تواند برای بیماران مبتلا به دیابت یا آنهایی که در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند، فاجعه بار باشد، پیشگیری می کند.

یک ترکیب شگفت انگیز: چای+زردچوبه+زنجبیل

چگونگی تهیه چای زنجبیل زردچوبه

چای زنجبیل زردچوبه را به راحتی می توان در خانه آماده کرد و برای این کار به مواد زیر نیاز دارید:

- یک فنجان آب

- یک قاشق چایخوری زنجبیل رنده شده

- یک یا دو قاشق چایخوری زردچوبه رنده شده یا پودر زردچوبه ارگانیک

- یک قاشق چایخوری عسل

- یک قاشق چایخوری آبلیمو

- یک قاشق چایخوری فلفل سیاه

روش تهیه:

زنجبیل و زردچوبه رنده شده را به آب جوش اضافه کنید.  

اجازه دهید این ترکیب برای 10 تا 15 دقیقه دم بکشد. اگر دوست دارید عطر و طعم چای بیش از حد قوی نباشد، زمان کمتری را برای دم کشیدن اختصاص دهید.

چای را از یک صافی عبور داده و عسل، آبلیمو و فلفل سیاه را به آن اضافه کرده و مواد را با هم ترکیب کنید.

نکات

پایپرین، ماده فعال موجود در فلفل سیاه به افزایش فراهمی زیستی (Bioavailability) زردچوبه کمک می کند، از این رو، اگر قصد دارید از اثر کامل کورکومین بهره‌مند شوید، زردچوبه را همراه با فلفل سیاه مصرف کنید.

عسل و آبلیمو برای بهبود عطر و طعم به چای اضافه می شوند.

هر چند وقت یک بار از چای زنجبیل زردچوبه استفاده کنیم؟

این چای بسیار قوی است، از این رو، نوشیدن یک فنجان از آن در روز برای بهره‌مندی از فواید سلامت که پیشتر به آنها اشاره شد، کفایت می کند. مصرف بیشتر از آن خطرناک است و همچنین می تواند خطر بروز برخی عوارض جانبی را افزایش دهد.

عوارض جانبی چای زنجبیل زردچوبه

عوارض جانبی چای زنجبیل زردچوبه تا حد زیادی از مصرف بیش از حد آن ناشی می شود و مشکلات گوارشی را شامل می شود. همچنین، عوارض جانبی می توانند به واسطه تداخلات دارویی، عوارض ناشی از بارداری و آلرژی های فردی رخ دهند.

تداخلات دارویی: اگر برای مدیریت دیابت یا فشار خون بالا دارو مصرف می کنید، ماهیت تنظیم کنندگی قند خون و کاهنده فشار خون چای زنجبیل زردچوبه ممکن است موجب افت قند و فشار خون به سطوحی خطرناک شود. پیش از آغاز مصرف این چای با پزشک خود در این زمینه مشورت کنید. همچنین، این چای دارای خواص ضد لخته شدن خون است، از این رو، ممکن است با داروهای رقیق کننده خود مانند وارفارین تداخل ایجاد کند.

شرایط پزشکی: اگر سابقه ابتلا به مشکلات کیسه صفرا یا سنگ کلیه را دارید، چای زنجبیل زردچوبه می تواند با افزایش سطوح اسید اوریک در خون موجب تشدید این شرایط شود.

واکنش های آلرژیک: آلرژی به زنجبیل و زردچوبه وجود دارند و ممکن است موجب تحریک پوست، سردرد، حالت تهوع، سرگیجه، تورم زبان، لب ها یا گلو، و واکنش های آلرژیک دیگر شود.

بارداری: بیشتر کارشناسان معتقدند که آثار دارویی قوی می توانند برای زنان باردار و مادرانی که به فرزند خود شیر می دهند، خطرناک باشند، از این رو، بهتر است از مصرف این چای گیاهی پرهیز کنند.

پریشانی دستگاه گوارش: مصرف بیش از حد چای زنجبیل زردچوبه می تواند موجب ناراحتی معده، نفخ، و کرامپ شود. یک فنجان در روز برای بهره‌مندی از فواید سلامت این نوشیدنی کفایت می کند.

https://www.asriran.com/fa/news/683271